Köttfärssås är grymt. Tricket ligger i att koka den så länge man orkar, och verkligen se till att alla smaker bakas in i varandra. Vi föredrar vin istället för vatten, men ha koll på att den mängd som listas nedan verkligen behövs. ...
Huvudrätt
Kycklingfilé i örtmarinad
Trött på kyckling? Testa kycklingfilé i örtmarinad och märk hur smaklökarna vaknar och börjar tycka om dig igen. Snabbt, enkelt, smakrikt. Den perfekta vardagsmaten. ...
Köttbullar med citronpeppar
Köttbullar med citronpeppar är något du kan dra till med när de närmast sörjande gnäller på att de är trötta på vanliga Svensson-köttbullar. Citronpepparen lurar dem att tro att de äter något som kan härstämma från sydliga breddgrader, måhända Grekland. ...
Grön sparrissoppa
Vad sägs om en värmande sparrissoppa? För att det här receptet ska bli riktigt bra, så bör man använda färsk sparris. Det ger en betydligt fräschare smak och en betydligt finare färg än vad burksparris förmår. Sparrissoppa fungerar ypperligt som kvällmat när man är lite hungrig, likväl som när man behöver få i sig något varmt för att värma upp märgen. ...
Trattkantarellsoppa
Matig och god trattkantarellsoppa med mycket smak. Jag gillar att ösa på med lite mer smör än vad som stor noterat nedan, men det är upp till var och en exakt hur fet man vill ha soppan. Vill man göra det till ett lchf-recept så är det bara att antingen skippa mjölet, tillsätta lite mer crème fraîche och låta den koka lite längre för att få en tjockare trattkantarellsoppa. ...