Räklåda är en kryddig och lyxig maträtt för alla tillfällen, och ett säkert tips för den lite finare middagen. Servera med ett glas vin och du har en ny skara beundrare som kommer att förtälja historier om din matlagninsförmåga i många år framöver. Kanske kommer deras barnbarn på besök i framtiden och ber om ditt recept på räklåda, fast det kan vi inte garantera.
PrintRäklåda med dill
- Yield: 4-6 1x
Ingredients
Scale
- 1 kg skalade räkor
- 6 st hårdkokta ägg, hackade
- 4–5 skivor vitt formbröd
- 1/2 dl smält smör
Stuvning
- 3 msk smör
- 1 dl vetemjöl
- 6 dl standardmjölk
- 3/4 tsk salt
- 1 krm strösocker
- Vitpeppar
- 1 ask fryst dill (35 gram)
Instructions
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg de hackade äggen i en ugnssäker form.
- Skär bort kanterna på brödet och smula dem i matberedaren.
- Stuvningen:
- Smält smöret och rör ner mjölet och tillsätt mjölken under omrörning. Låt koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, socker och vitpeppar. Vänd ner dill och räkor och häll detta över de hackade äggen.
- Strö över brödsmulorna och droppa på smält smör.
- Ställ formen mitt i ugnen i 225° i 10-15 minuter tills rätten blivit varm och fått färg.
Skriv en kommentar