Ingredients
Scale
- 1 kg skalade räkor
- 6 st hårdkokta ägg, hackade
- 4–5 skivor vitt formbröd
- 1/2 dl smält smör
Stuvning
- 3 msk smör
- 1 dl vetemjöl
- 6 dl standardmjölk
- 3/4 tsk salt
- 1 krm strösocker
- Vitpeppar
- 1 ask fryst dill (35 gram)
Instructions
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg de hackade äggen i en ugnssäker form.
- Skär bort kanterna på brödet och smula dem i matberedaren.
- Stuvningen:
- Smält smöret och rör ner mjölet och tillsätt mjölken under omrörning. Låt koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, socker och vitpeppar. Vänd ner dill och räkor och häll detta över de hackade äggen.
- Strö över brödsmulorna och droppa på smält smör.
- Ställ formen mitt i ugnen i 225° i 10-15 minuter tills rätten blivit varm och fått färg.