Om man skippar dadlarna så får man en väldigt syrlig brysselkålssallad, men tillsätter man dadlarna så blir den mer balanserad. Vill man inte ha den fullt så söt så borde det funka utmärkt att dra ner på antalet dadlar, eller att tillsätta lite honung i dressingen. Slutsatsen blir att detta är ett recept på en god brysselkålssallad som passar bra till det mesta.
PrintBrysselkålssallad med rostade valnötter och dadlar
- Total Time: 30 mins
- Yield: 6-8 1x
Ingredients
Scale
- 1/2 kg brysselkål
- 1 dl valnötter
- 12 dadlar
Dressing:
- Saft från en citron
- 1/2 dl olja
- 1/2–1 tsk Dijonsenap
- 1 msk Äppelcidervinäger
- Salt
- Peppar
Instructions
- Skölj av brysselkålen och skär bort den träiga delen på änden. Kör i en matberedare tills det är ungefärligt lika stora delar, och häll över i en skål.
- Rosta valnötterna i en panna i 4-5 minuter tills de blir lite mörkare och doftar gott.
- Under tiden kan man göra dressingen: blanda ihop citronsaft, olja, Dijonsenap och vinägern i en skål.
- Kör de rostade valnötterna i matberedaren. Man behöver inte tvätta ur brysselkålsresterna. Kör tills bitarna är av lagom storlek enligt behag och töm ner i brysselkålen.
- Häll dressingen över salladen och blanda. Salta och peppra.
- Hacka dadlarna i matberedaren och blanda ner i brysselkålen och valnötterna.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 15 mins
2
Marcus säger
Förvånande gott. Sötman i dadlarna gör allt.