Ingredients
Scale
- 1/2 kg brysselkål
- 1 dl valnötter
- 12 dadlar
Dressing:
- Saft från en citron
- 1/2 dl olja
- 1/2–1 tsk Dijonsenap
- 1 msk Äppelcidervinäger
- Salt
- Peppar
Instructions
- Skölj av brysselkålen och skär bort den träiga delen på änden. Kör i en matberedare tills det är ungefärligt lika stora delar, och häll över i en skål.
- Rosta valnötterna i en panna i 4-5 minuter tills de blir lite mörkare och doftar gott.
- Under tiden kan man göra dressingen: blanda ihop citronsaft, olja, Dijonsenap och vinägern i en skål.
- Kör de rostade valnötterna i matberedaren. Man behöver inte tvätta ur brysselkålsresterna. Kör tills bitarna är av lagom storlek enligt behag och töm ner i brysselkålen.
- Häll dressingen över salladen och blanda. Salta och peppra.
- Hacka dadlarna i matberedaren och blanda ner i brysselkålen och valnötterna.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 15 mins