En simpel grekisk sallad som den såg ut i Kalives, nådens år 2013. De serverade den med lokalproducerad, krämig fetaost vilket kan vara ganska svårt att hitta här hemma, och med sin egenproducerade olivolja som var fantastiskt god. Devisen verkar vara ju enklare desto bättre, och receptet är inte svårare än att vem som helst klarar av det. Passar bra till en liten förrätt, som tillbehör till middagen eller varför inte en lätt lunch.
PrintGrekisk sallad
- Total Time: 12 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 3 st mogna kvisttomater, skuren i bitar
- 1 st rödlök, skivad
- 1 st gurka, skivad
- 1 st grön paprika, skivad
- Kalamataoliver
- Fetaost
- Olivolja
- Salt
- Peppar
Instructions
- Blanda grönsakerna i en stor skål.
- Lägg antingen en stor bit fetaost över, eller smula den och blanda med grönsakerna.
- Häll olivolja över, salta och peppra, servera.
Notes
Vill du piffa till det hela, pröva att blanda olivoljan med lite rödvinsvinäger.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 2 mins
1
Skriv en kommentar