Ett somrigt och lätt salladsrecept med fräscha smaker. Ärtskotten & fikonen ger en mycket behaglig smak, och den sötsyrliga vinägretten sätter verkligen pricken över i:t, och pistagenötterna lite välbehövligt knaster.
Vi lade dessutom till halloumi för att få den lite matigare.
PrintRuccolasallad med fikon, pistage & dijonvinägrett
Ingredients
- 1 påse ruccola
- 1 dl ärtskott eller ärtskidor, hackade
- 1,5 dl fikon, skivade
- ~1 dl pistagenötter, hackade
Vinägrett:
- Saft från en citron
- 3 msk flytande honung
- 3 msk oliv- eller rapsolja
- 1–2 tsk Dijonsenap
- En nypa salt
Instructions
- Blanda salladsingredienserna i en stor skål.
- Vispa ihop vinägretten i en mindre skål.
- När det är är klart att servera, droppa vinägretten över salladen. Inte allt på en gång, utan låt gästerna ta mer om de önskar.
Recipe translated with permission from Food Loves Writing.
0
Marcus säger
De fikon vi fick tag på var inte av den bästa sorten, men med rätt fikon kommer det att bli hur gott som helst.
Therese säger
Vinägretten är supergod, får salladen att smaka fantastiskt gott!