Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Tabbouleh - Recept ur Hssons Skafferi

Tabbouleh


(5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 2 reviews

  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl persilja, finskuren
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 st tomater
  • 2 msk citronsaft
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
  • (1 pressad vitlöksklyfta)

Instructions

  1. Koka bulgur enligt konstens alla regler, ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Skär persilja, hacka den inte, och mynta fint. Skär tomaterna till tärningar och blanda med den ljumma bulguren.
  3. Blanda citronsaften och oljan (och pressad vitlök, om så önskas) till en dressing och häll över.
  4. Salta, peppra och servera.

Notes

Vi uppskattar lite pressad vitlök i dressingen, men det är inte nödvändigt.

  • Prep Time: 7 mins
  • Cook Time: 8 mins

Nutrition

  • Calories: 270
  • Fat: 14
  • Carbohydrates: 30
  • Protein: 5
Exit mobile version