Lyxigt värre med gratinerad hummer, smaksatt med sherry och dijonsenap. Strålande som förrätt; smakrik, inte så mäktig och framförallt flärdfull. Servera med ett gott glas vitt och ett gott bröd.
PrintGratinerad hummer
- Total Time: 10 mins
- Yield: 2 1x
Ingredients
Scale
- 20 g smör, rumsvarmt
- 1 msk torr sherry
- 1 tsk dijonsenap
- 0,5 krm svartpeppar, nymald
- 1 msk persilja, mycket finhackad
- 1 nypa havssalt
Instructions
- Sätt ugnen på 250°.
- Blanda smör, sherry, senap, peppar och persilja.
- Dela hummern i 2 halvor.
- Lägg hummerhalvorna på ett ugnssäkert fat. Bred på smöret och sätt hummern högt upp i ugnen i c:a 5 minuter, så att den blir varm och får lite färg.
- Servera, och ha salt tillgängligt om så krävs.
Notes
Hummerklor är ett elände, så om man vill kan man knacka några jack i dem innan så att det blir lite enklare att få tag på köttet.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 5 mins
8
Skriv en kommentar