Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gratinerad hummer - Recept från Hssons Skafferi

Gratinerad hummer


(5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 6 reviews

  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 2 1x

Ingredients

Scale
  • 20 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk torr sherry
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 krm svartpeppar, nymald
  • 1 msk persilja, mycket finhackad
  • 1 nypa havssalt

Instructions

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda smör, sherry, senap, peppar och persilja.
  3. Dela hummern i 2 halvor.
  4. Lägg hummerhalvorna på ett ugnssäkert fat. Bred på smöret och sätt hummern högt upp i ugnen i c:a 5 minuter, så att den blir varm och får lite färg.
  5. Servera, och ha salt tillgängligt om så krävs.

Notes

Hummerklor är ett elände, så om man vill kan man knacka några jack i dem innan så att det blir lite enklare att få tag på köttet.

  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
Exit mobile version