Ingen september utan kräftskivor runt varje hörn. Det receptet på kräftkok ger en liten sötma i och med farinsockret som ger det hela en mycket rund och fin smak. Mycket väl värt att pröva! Stirra inte för mycket på den fattiga bilden; de tre stackars kräftorna var de som blev över efter den senaste kräftskivan. Matigare bild utlovas.
PrintLennarts kokta kräftor
- Total Time: 13 mins
- Yield: 2 1x
Ingredients
Scale
- 1–1 1/2 kg havskräftor
- 6 liter vatten per kilo
- 2 msk salt per liter vatten
- 1/2 tsk farinsocker per liter vatten
- Krondill
Instructions
Gör detta dagen innan servering.
- Blanda salt, farinsocker och rejält med dillkronor i vattnet. Koka upp och låt koka i fem minuter.
- Ta sedan ur dillkronorna och byt ut dem mot nya samtidigt som du lägger i kräftorna.
- För små kräftor, koka i 2 minuter. För större, koka i 3 minuter.
- Plocka upp kräftorna ur spadet, och kyl spad och kräftor separat. När de kallnat, lägg ner kräftorna i spadet. Låt stå i kylskåp över natten.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 3 mins
1
Marcus säger
Jag gillar inte dill, men den här smaken var fantastisk.