Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Räktacos


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 35 minuter
  • Yield: 6 1x

Description

Pannfriterade räkor i en kryddig majonnäs som serveras i en majstortilla med ris, cole slaw och picklad lök.


Ingredients

Scale

Till räkorna

  • 500g räkor
  • 1 msk olivolja
  • 5 tsk majonnäs
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk sriracha
  • 1 tsk honung
  • Salt & peppar

Till cole slaw & toppings

  • 5 dl cole slaw-mix
  • 1 tsk olivolja
  • 2 tsk limejuice
  • Koriander, hackad

Till riset

  • 2.5 dl kokt ris
  • 0.5 tsk paprika
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 tsk olivolja
  • Salt & peppar
  • 6 vetetortillas

Till picklad lök

  • 1 röd lök, medium
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl vinäger 
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 dl limejuice

Instructions

För den picklade löken

  1. Kvällen innan skär du löken i tunna skivor. Tillsätt socker, salt, vatten och vinäger i en burk. Skaka för att lösa upp de fasta ämnena.
  2. Lägg i löken och toppa burken med limejuice. Ställ in i kylen över natten.

För riset

  1. Koka tillräckligt med ris för att ge 12.5 dl kokt ris. Mät upp och blanda i olja, chilipulver, paprika, salt och peppar.

För räkorna

  1. Torka räkorna med lite papper och täck varje sida i olja och smaka av med salt och peppar. Lägg dem i en panna på medelhög värme och låt steka ett par minuter på varje sida. Skär räkorna i lagom stora bitar.
  2. Blanda sambal, sriracha, honung och majonnäs i en skål. Vispa. Justera smakerna efter behov. Blanda i räkorna.

För cole slaw

  1. Häll olja och limejuice i coleslaw-mixen. Krydda med salt och peppar. Justera smakerna efter behov.

För tacos

  1. Värm dina tortillas i en torr stekpanna.
  2. Bygg din taco! Ris först, sedan räkor, sedan cole slaw, sedan picklad lök och koriander.
  • Prep Time: 25 minuter
  • Cook Time: 10 minuter
  • Category: Matlåda
  • Cuisine: Mexikanskt

Nutrition

  • Serving Size: 1
  • Calories: 197
  • Fat: 7g
  • Carbohydrates: 21.3g
  • Protein: 12.1g