Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Räktacos


(5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 35 minuter
  • Yield: 6 1x

Description

Pannfriterade räkor i en kryddig majonnäs som serveras i en majstortilla med ris, cole slaw och picklad lök.


Ingredients

Scale

Till räkorna

  • 500g räkor
  • 1 msk olivolja
  • 5 tsk majonnäs
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk sriracha
  • 1 tsk honung
  • Salt & peppar

Till cole slaw & toppings

  • 5 dl cole slaw-mix
  • 1 tsk olivolja
  • 2 tsk limejuice
  • Koriander, hackad

Till riset

  • 2.5 dl kokt ris
  • 0.5 tsk paprika
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 tsk olivolja
  • Salt & peppar
  • 6 vetetortillas

Till picklad lök

  • 1 röd lök, medium
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl vinäger 
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 dl limejuice

Instructions

För den picklade löken

  1. Kvällen innan skär du löken i tunna skivor. Tillsätt socker, salt, vatten och vinäger i en burk. Skaka för att lösa upp de fasta ämnena.
  2. Lägg i löken och toppa burken med limejuice. Ställ in i kylen över natten.

För riset

  1. Koka tillräckligt med ris för att ge 12.5 dl kokt ris. Mät upp och blanda i olja, chilipulver, paprika, salt och peppar.

För räkorna

  1. Torka räkorna med lite papper och täck varje sida i olja och smaka av med salt och peppar. Lägg dem i en panna på medelhög värme och låt steka ett par minuter på varje sida. Skär räkorna i lagom stora bitar.
  2. Blanda sambal, sriracha, honung och majonnäs i en skål. Vispa. Justera smakerna efter behov. Blanda i räkorna.

För cole slaw

  1. Häll olja och limejuice i coleslaw-mixen. Krydda med salt och peppar. Justera smakerna efter behov.

För tacos

  1. Värm dina tortillas i en torr stekpanna.
  2. Bygg din taco! Ris först, sedan räkor, sedan cole slaw, sedan picklad lök och koriander.
  • Prep Time: 25 minuter
  • Cook Time: 10 minuter
  • Category: Matlåda
  • Cuisine: Mexikanskt

Nutrition

  • Serving Size: 1
  • Calories: 197
  • Fat: 7g
  • Carbohydrates: 21.3g
  • Protein: 12.1g
Exit mobile version