Description
Pannfriterade räkor i en kryddig majonnäs som serveras i en majstortilla med ris, cole slaw och picklad lök.
Ingredients
Scale
Till räkorna
- 500g räkor
- 1 msk olivolja
- 5 tsk majonnäs
- 1 msk sambal oelek
- 1 tsk sriracha
- 1 tsk honung
- Salt & peppar
Till cole slaw & toppings
- 5 dl cole slaw-mix
- 1 tsk olivolja
- 2 tsk limejuice
- Koriander, hackad
Till riset
- 2.5 dl kokt ris
- 0.5 tsk paprika
- 0.5 tsk chilipulver
- 1 tsk olivolja
- Salt & peppar
- 6 vetetortillas
Till picklad lök
- 1 röd lök, medium
- 1 msk socker
- 1 tsk salt
- 2.5 dl vinäger
- 2.5 dl vatten
- 0.5 dl limejuice
Instructions
För den picklade löken
- Kvällen innan skär du löken i tunna skivor. Tillsätt socker, salt, vatten och vinäger i en burk. Skaka för att lösa upp de fasta ämnena.
- Lägg i löken och toppa burken med limejuice. Ställ in i kylen över natten.
För riset
- Koka tillräckligt med ris för att ge 12.5 dl kokt ris. Mät upp och blanda i olja, chilipulver, paprika, salt och peppar.
För räkorna
- Torka räkorna med lite papper och täck varje sida i olja och smaka av med salt och peppar. Lägg dem i en panna på medelhög värme och låt steka ett par minuter på varje sida. Skär räkorna i lagom stora bitar.
- Blanda sambal, sriracha, honung och majonnäs i en skål. Vispa. Justera smakerna efter behov. Blanda i räkorna.
För cole slaw
- Häll olja och limejuice i coleslaw-mixen. Krydda med salt och peppar. Justera smakerna efter behov.
För tacos
- Värm dina tortillas i en torr stekpanna.
- Bygg din taco! Ris först, sedan räkor, sedan cole slaw, sedan picklad lök och koriander.
- Prep Time: 25 minuter
- Cook Time: 10 minuter
- Category: Matlåda
- Cuisine: Mexikanskt
Nutrition
- Serving Size: 1
- Calories: 197
- Fat: 7g
- Carbohydrates: 21.3g
- Protein: 12.1g