Clam chowder är en hiskeligt trevlig rätt att bjuda på. Helst på fredagar lyder legenden i USA, så att de katoliker som avstår kött denna dag ändå kan få en god måltid.
PrintClam chowder med grönmusslor
- Total Time: 30 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kg grönmusslor med skal
- 3 dl grädde
- 3 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 0,5 röd paprika
- 8 cocktailtomater
- 50 g sockerärter
- 150 skalade räkor
- 100 g rökt lax
- Gräslök
Instructions
- Skala och hacka löken, fräs den i en gryta. Hacka vitlöken och lägg i den.
- Häll på vitt vin, vatten och grädde, koka upp och låt koka några minuter. Strimla under tiden paprikan och skär laxen i bitar. Lägg i dem tillsammans med tomaterna och sockerärterna och låt puttra någon minut.
- Lägg i musslorna och räkorna när det närmar sig servering och låt sjuda med i några minuter.
- Klipp lite gräslök över och servera.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 20 mins
Skriv en kommentar