Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Clam chowder med grönmusslor


(5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kg grönmusslor med skal
  • 3 dl grädde
  • 3 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 0,5 röd paprika
  • 8 cocktailtomater
  • 50 g sockerärter
  • 150 skalade räkor
  • 100 g rökt lax
  • Gräslök

Instructions

  1. Skala och hacka löken, fräs den i en gryta. Hacka vitlöken och lägg i den.
  2. Häll på vitt vin, vatten och grädde, koka upp och låt koka några minuter. Strimla under tiden paprikan och skär laxen i bitar. Lägg i dem tillsammans med tomaterna och sockerärterna och låt puttra någon minut.
  3. Lägg i musslorna och räkorna när det närmar sig servering och låt sjuda med i några minuter.
  4. Klipp lite gräslök över och servera.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 20 mins
Exit mobile version