Om du tycker att det börjar bli kallt och mörkt så har vi den perfekta hjälpen: Fisksoppa! Med saffran och cayennepeppar! Den kommer att mätta dig samt ge dig en behaglig värme med sin kryddighet. Ett jägartips är att alltid använda färska råvaror så långt det går, speciellt vad gäller fisken; då garanteras en otroligt smakrik fisksoppa. Vill man byta ut räkorna mot kräftstjärtar så borde det passa bra, och glöm inte att servera det hela med en vitlöksmajonnäs eller aioli, vitlöksbröd och ett gott vin. En Chardonnay passar ypperligt.
PrintFisksoppa
- Total Time: 50 mins
- Yield: 6-8 1x
Ingredients
- 1/2 purjolök
- 1/2 fänkål
- 0.75 liter vatten
- 1.5 dl torrt vitt vin
- 4 dl vispgrädde
- 2 tärningar fiskbuljong
- ~1/2 dl hummerfond
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 tsk salt
- 1 paket saffran
- 1 krm curry
- ~1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 1 1/2 tsk tomatpuré
- 300 g lax
- 300 g torsk
- 300 g färska räkor
Instructions
- Fräs purjolök och fänkål i olja. Tillsätt vatten, vin, grädde, fiskbuljong, hummerfond, vitlök och kryddor och låt koka på medelvärme i c:a 15 minuter.
- Klicka ner tomatpurén i fisksoppan och låt koka i 5 minuter.
- Skär fiskfiléerna i tärningar och lägg ned dem i soppan. Sjud försiktigt några minuter.
- Ta av soppan från plattan och blanda i räkorna. Låt räkorna bara bli varma, låt dem inte koka ty då blir de sega och otrevliga.
Notes
Ett galant komplement är denna vitlöksmajonnäs, den passar som handen i handsken.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 30 mins
2
Marcus säger
Kanon! Snåla inte med fisken bara, och en klick aioli eller vitlöksmajonnäs tillsammans med lite vitlöksbröd blir perfekt.