Ingredients
Scale
- 1/2 purjolök
- 1/2 fänkål
- 0.75 liter vatten
- 1.5 dl torrt vitt vin
- 4 dl vispgrädde
- 2 tärningar fiskbuljong
- ~1/2 dl hummerfond
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 tsk salt
- 1 paket saffran
- 1 krm curry
- ~1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 1 1/2 tsk tomatpuré
- 300 g lax
- 300 g torsk
- 300 g färska räkor
Instructions
- Fräs purjolök och fänkål i olja. Tillsätt vatten, vin, grädde, fiskbuljong, hummerfond, vitlök och kryddor och låt koka på medelvärme i c:a 15 minuter.
- Klicka ner tomatpurén i fisksoppan och låt koka i 5 minuter.
- Skär fiskfiléerna i tärningar och lägg ned dem i soppan. Sjud försiktigt några minuter.
- Ta av soppan från plattan och blanda i räkorna. Låt räkorna bara bli varma, låt dem inte koka ty då blir de sega och otrevliga.
Notes
Ett galant komplement är denna vitlöksmajonnäs, den passar som handen i handsken.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 30 mins