Vad sägs om en värmande sparrissoppa? För att det här receptet ska bli riktigt bra, så bör man använda färsk sparris. Det ger en betydligt fräschare smak och en betydligt finare färg än vad burksparris förmår. Sparrissoppa fungerar ypperligt som kvällmat när man är lite hungrig, likväl som när man behöver få i sig något varmt för att värma upp märgen.
PrintGrön sparrissoppa
- Total Time: 45 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
- 300 g grön sparris, färsk
- 1 gul lök, finhackad
- 0,5 l vatten
- 1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
- 3 dl matlagningsgrädde
- 0,5 dl vitt vin, torrt
- smör
- salt & peppar
Instructions
- Skala, skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.
- Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och grädde. Låt koka i c:a 10-15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar och en nypa socker för att få bort den sträva smaken.
- Mixa soppan i en matberedare eller glasmixer.
- Sila soppan för att få den riktigt slät.
Notes
Man kan använda burksparris, men gör det enbart i absoluta nödfall. Det blir inte riktigt lika gott med silke ting.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 15 mins
0
Skriv en kommentar