Ingredients
Scale
- 300 g grön sparris, färsk
- 1 gul lök, finhackad
- 0,5 l vatten
- 1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
- 3 dl matlagningsgrädde
- 0,5 dl vitt vin, torrt
- smör
- salt & peppar
Instructions
- Skala, skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.
- Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och grädde. Låt koka i c:a 10-15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar och en nypa socker för att få bort den sträva smaken.
- Mixa soppan i en matberedare eller glasmixer.
- Sila soppan för att få den riktigt slät.
Notes
Man kan använda burksparris, men gör det enbart i absoluta nödfall. Det blir inte riktigt lika gott med silke ting.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 15 mins