Ingredients
Scale
- 2 st kycklingfiléer, stekta eller grillade
- 8 dl majskorn, frysta eller på burk
- 1 st gul lök, finhackad
- 2 st vitlöksklyftor, finhackad
- 0,5 st röd chilifrukt, i skivor utan kärnor
- 2 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong
- 8 st små tortillabröd
- i msk tigersås
- 4 msk riven ost
- 1 dl matlagningsgrädde, 5%
Instructions
- Häll av vattnet från majsen om det är burkmajs, eller tina majsen om den är fryst.
- Fräs lök, vitlök och chili i lite olivolja på medelstark värme i en vid kastrull. Tänk på att det inte ska ta färg utan bara ”svettas”.
- Tillsätt hönsbuljongen och de avrunna majskornen. Låt puttra i ca 15 minuter. Häll över soppan i en glasmixer eller matberedare och mixa till en slät soppa. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar.
- Pensla tortillabrödet på en sida med tigersås och strö över riven ost. Lägg ihop två skivor till en klämma och stek gyllenbruna i en torr stekpanna. Skär i tårtbitar och servera till soppan som tillbehör.
- Innan servering värms soppan upp med grädde. Skär kycklingen i skivor och lägg i varma skålar och häll soppan över.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 20 mins