Musselsoppa gör den vanliga, tråkiga parmiddagen till en fest. Snåla inte på varken på vitlöken eller vinet, och vi kan garantera att småpratet kommer att flyta på som om ni känt varandra i evigheter. Se bara till att musslorna är färska och fina, annars kan den trevliga tillställningen urarta i en fruktansvärd orgie i magsjuka. Men för att återvända till förträffligheten av vår musselsoppa, så kan vi lova en god och smakrik upplevelse som är relativt enkelt att göra. Servera med ett gott vitt vin så har du tagit denna maträtt till apex och du kan lugnt dra dig tillbaka med vetskapen om att du är musselsoppa-kungen eller -drottningen.
PrintMusselsoppa
- Total Time: 30 mins
Ingredients
- 1 rödlök
- 2,5 dl grädde
- 2 fiskbuljongtärningar
- 1/2 färsk chilifrukt
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 0.5 citron
- 1 kg musslor
- 2–3 dl vitt vin
Instructions
- Tvätta musslorna. Rensa bort och släng de som är trasiga och öppna.
- Fräs rödlöken ljusbrun. Lägg i den hackade chilifrukten och vitlöken och låt fräsa en stund. Häll på grädden och smula i buljongtärningarna.
- När grädden börjat koka, häll i musslorna. Låt musslorna ligga i några minuter till des börjar öppna sig och häll sedan på vinet.
- Kasta de eländiga musslor som inte öppnat sig.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 10 mins
Skriv en kommentar