Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Musselsoppa


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 30 mins

Ingredients

Scale
  • 1 rödlök
  • 2,5 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1/2 färsk chilifrukt
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron
  • 1 kg musslor
  • 23 dl vitt vin

Instructions

  1. Tvätta musslorna. Rensa bort och släng de som är trasiga och öppna.
  2. Fräs rödlöken ljusbrun. Lägg i den hackade chilifrukten och vitlöken och låt fräsa en stund. Häll på grädden och smula i buljongtärningarna.
  3. När grädden börjat koka, häll i musslorna. Låt musslorna ligga i några minuter till des börjar öppna sig och häll sedan på vinet.
  4. Kasta de eländiga musslor som inte öppnat sig.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 10 mins