Ingredients
Scale
Frikadeller:
- 500 g nötfärs
- 1 tsk salt
- 2 tsk röd currypasta
Nudelsoppa:
- 1 liter köttbuljong
- 4 morötter, i tunna stavar
- 100 g färska champinjoner, skivade
- olja
- 3 msk japansk soja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk brun farin
- 1 purjolök, strimlad
- 100 g salladskål, strimlad
- 125 g nudlar
Instructions
- Fräs champinjoner i olja.
- Koka upp buljong. Tillsätt morötter och champinjoner och koka c:a 2 minuter.
- Blanda färs, salt och currypasta. Rulla till små köttbullar. Lägg dem i buljongen och sjud 3 minuter.
- Tillsätt soja, sambal oelek, farin, purjolök och salladskål och sjud några minuter. Lägg ner nudlarna, ta kastrullen från värmen och låt stå c:a 5 minuter med lock före servering.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 20 mins