När julmagen kräver lite nyttigare mat så har vi ett utmärkt recept: rostad broccolisoppa, en mycket smakrik och mättande soppa. Den rostade vitlöken ger en mycket behaglig smak, och citronklyftorna kan lyfta broccolisoppan ytterligare. Se bara till att inte snåla på vitlöken.
PrintRostad broccolisoppa
- Total Time: 55 mins
- Yield: 6-8 1x
Ingredients
Scale
- ~0.5 kg broccolibuketter
- ~0.5 kg potatis (c:a 2-3 små)
- 1 hel vitlök
- ~1 dl färskost
- 1 l grönsaksbuljong
- Olivolja
- Salt
- Peppar
- Citron, klyftad
Instructions
- Sätt ugnen på 200°.
- Skär toppen av vitlöken, och låt skalet vara kvar. Ringla olivolja över och slå in i folie. Stoppa in i ugnen i 30-35 minuter.
- Skär broccolin och potatisen i små bitar och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla olivolja över och salta och peppra. Blanda ordentligt så att alla bitar för sin beskärda del.
- Efter att vitlöken rostats i c:a 15 minuter, ställ in plåten i ugnen och rosta tills grönsakerna mjuknat och karamelliserats lätt.
- Lägg broccolin, potatisarna och runt 6-7 vitlöksklyftor i en mixer. Tillsätt färskosten och grönsaksbuljongen och mixa. Späd med mer buljong om ni vill ha soppan lite lösare. Salta och peppra om så önskas.
- Servera broccolisoppan med en citronklyfta.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 35 mins
8
Marcus säger
Suveränt god! Den rostade vitlöken smakar fantastiskt.
Thord säger
Supergod!