Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rostad broccolisoppa - Recept från Hssons Skafferi

Rostad broccolisoppa


(4,56)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.6 from 9 reviews

  • Total Time: 55 mins
  • Yield: 6-8 1x

Ingredients

Scale
  • ~0.5 kg broccolibuketter
  • ~0.5 kg potatis (c:a 2-3 små)
  • 1 hel vitlök
  • ~1 dl färskost
  • 1 l grönsaksbuljong
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Citron, klyftad

Instructions

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär toppen av vitlöken, och låt skalet vara kvar. Ringla olivolja över och slå in i folie. Stoppa in i ugnen i 30-35 minuter.
  3. Skär broccolin och potatisen i små bitar och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla olivolja över och salta och peppra. Blanda ordentligt så att alla bitar för sin beskärda del.
  4. Efter att vitlöken rostats i c:a 15 minuter, ställ in plåten i ugnen och rosta tills grönsakerna mjuknat och karamelliserats lätt.
  5. Lägg broccolin, potatisarna och runt 6-7 vitlöksklyftor i en mixer. Tillsätt färskosten och grönsaksbuljongen och mixa. Späd med mer buljong om ni vill ha soppan lite lösare. Salta och peppra om så önskas.
  6. Servera broccolisoppan med en citronklyfta.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 35 mins
Exit mobile version