Ingredients
Scale
- ~0.5 kg broccolibuketter
- ~0.5 kg potatis (c:a 2-3 små)
- 1 hel vitlök
- ~1 dl färskost
- 1 l grönsaksbuljong
- Olivolja
- Salt
- Peppar
- Citron, klyftad
Instructions
- Sätt ugnen på 200°.
- Skär toppen av vitlöken, och låt skalet vara kvar. Ringla olivolja över och slå in i folie. Stoppa in i ugnen i 30-35 minuter.
- Skär broccolin och potatisen i små bitar och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla olivolja över och salta och peppra. Blanda ordentligt så att alla bitar för sin beskärda del.
- Efter att vitlöken rostats i c:a 15 minuter, ställ in plåten i ugnen och rosta tills grönsakerna mjuknat och karamelliserats lätt.
- Lägg broccolin, potatisarna och runt 6-7 vitlöksklyftor i en mixer. Tillsätt färskosten och grönsaksbuljongen och mixa. Späd med mer buljong om ni vill ha soppan lite lösare. Salta och peppra om så önskas.
- Servera broccolisoppan med en citronklyfta.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 35 mins