Shigumchi-guk är en mycket kryddig koreansk nudelsoppa. Ett inspirerat val när höstmörkret och -kylan kryper innanför skinnat och ner mot benmärgen.
PrintShigumchi-guk
- Total Time: 40 mins
- Yield: 4-6 1x
Ingredients
Scale
- 4–6 portioner
- 300 gr strimlad kycklingfilé
- 1 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 1 msk farinsocker
- 2 msk sesamfrön
- 4 st strimlade salladslökar eller en bit purjo
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 2 msk hackad färsk chili (lite beroende på hur starkt du vill ha det)
- 150 gr risnudlar
- 1/2 l hönsbuljong (1 tärning)
- 400 gr bladspenat
Instructions
- Blanda kycklingen med kryddor och lök. Låt marinera 30 minuter om du vill, det är ej nödvändigt.
- Fräs i olja/smör i en gryta eller stor kastrull.
- Häll på het buljong och låt sjuda någon minut.
- Tillsätt risnudlar, sjud ytterligare någon minut.
- Vänd ner spenaten och låt den bli het men inte koka.
- Servera med mjölk!
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 10 mins
Källa extremefood.se
1
Therese säger
kan rekommendera att endast använda en matsked chili, två matskedar blev extremt starkt!