Matig och god trattkantarellsoppa med mycket smak. Jag gillar att ösa på med lite mer smör än vad som stor noterat nedan, men det är upp till var och en exakt hur fet man vill ha soppan. Vill man göra det till ett lchf-recept så är det bara att antingen skippa mjölet, tillsätta lite mer crème fraîche och låta den koka lite längre för att få en tjockare trattkantarellsoppa.
PrintTrattkantarellsoppa
- Total Time: 30 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 2–3 dl grovhackade färska trattkantareller eller 6-7 dl torkade
- 1 gul lök, finhackad
- 1 morot, tunna skivor och hackas
- 2 msk smör
- 8 dl vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 2 dl mjölk
- 2 dl créme fraîche
- 2 tsk tomatpuré
- 2–3 msk mjöl
- Salt
Instructions
- Fräs svampen i hälften av smöret. Tillsätt lök, morot och resten av smöret. Fräs till det mjuknar.
- Häll i resten av ingredienserna och låt sedan koka i ~15 minuter. Smaka av med salt.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 15 mins
Skriv en kommentar