Sverige spelar mot Portugal ikväll, en match som måste vinnas för att Sverige ska få åka till Brasilien och vad passar då bättre än ett snacks som avspeglar de olika sätt som matchen kan sluta på: sött och surt. Dessa chili- och limerostade mandlar har garanterat något att locka de mest kräsna smaklökarna med, och genom chilin så kan man ge honungen och limen en extra skjuts. Jag må tycka att chiliflakes inte riktigt ger den hetta man kan önska utan hellre skulle ta t.ex. lite chipotle eller habanero, men jag tror att den här lite mer barnvänliga version passar de flesta utmärkt.
PrintChili- & limerostade mandlar
- Total Time: 20 mins
- Yield: 6-8 1x
Ingredients
- 1–2 påsar mandlar
- 3 msk honung
- 1 ägg, bara vitan
- 1 tsk limeskal, finrivet
- ½–1 tsk chiliflakes
- 2 ½ tsk flingsalt
- Juice från 1/2 lime
Instructions
- Värm ugnen till 175° och förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg mandlarna i en stor skål.
- Vispa samman honung, äggvita och limeskalet i en mindre skål.
- Häll ner blandningen bland mandlarna och rör om rejält så att alla mandlar täcks.
- Täm chiliflingorna och flingsaltet över mandlar och blanda om igen.
- Häll blandningen på plåten och stoppa in i ugnen. Låt dem vara inne tills de blir gyllenbruna, c:a 8-10 minuter. Var aktsam så att de inte bränns vid.
- Ta ut de rostade mandlarna och droppa juicen från en halv lime över dem och blanda försiktigt så att smakerna blandas.
- Låt dem kallna helt.
- Smaka av och ta mer chili eller salt om så önskas.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 10 mins
2
Skriv en kommentar