Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kanderad ingefära - Recept på Hssons Skafferi

Kanderad ingefära


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,73)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.7 from 22 reviews

  • Total Time: 1 hour 10 mins

Ingredients

  • Ingefära
  • Vatten
  • Strösocker

Instructions

  1. Skär ingefäran i bitar i valfri storlek.
  2. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så att de precis täcks.
  3. Koka dem i c:a 30 minuter eller tills att de blir mjuka.
  4. Häll sedan av vattnet och låt ingefäran svalna.
  5. Mät upp ingefäran i ett decilitermått. Häll ner dem i kastrullen igen, tillsätt vatten så att det täcker och tillsätt lika många dl socker som det finns ingefära.
  6. Sjud tills sockerlagen nästan kokat in, och ingefäran blivit lite genomskinlig.
  7. Häll socker på en tallrik och rulla runt ingefäran så att den täcks.
  8. Låt den kanderade ingefäran torka och svalna, och förvara dem i en tättslutande burk.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 60 mins