Marknadskonfekt hoppas jag har varit en stor del i allas uppväxt. Jag kan än idag inte gå förbi en marknad utan att känna ett besinningslöst krav på dessa djävulskt goda karameller. Lyckas man behålla några, så är de även en perfekt grej för släktens julbord. Marknadskonfekt är dessutom en av de få saker jag gjorde själv under första stapplande åren på egen hand i vuxenlivet, så det borde säga något om hur enkelt det är att göra dem. Bilden för det här receptet avbildar professionellt gjord marknadskonfekt, inköpt på julmarknaden vi Sundsby Säteri på Tjörn, så det är därför de ser färggladare och godare ut än de bruna klumpar som vårt recept framkallar.
PrintMarknadskonfekt
- Total Time: 2 hours 15 mins
Ingredients
- 5 dl vetemjöl
- 4 dl florsocker
- 1 dl kakao
- 5 dl socker
- 125 g kokosfett
- 1 1/2–2 dl vatten
Instructions
- Blanda ihop mjöl, florsocker och kakao.
- Häll ner vatten, socker och kokosfett i en kastrull och låt det sjuda.
- Töm i de torra ingredienserna, och rör om noga.
- Häll sedan ner smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper. Låt stelna 2-3 timmar.
- Skär upp till lagom stora bitar marknadskonfekt.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 120 mins
108
Marcus säger
Kan bara bli fem plus.