När jag var liten tömde jag upp frysta ärter i ett glas och mumsade på. När de asiatiska smakerna började bli mer tillgängliga så var steget från kyla till hetta inte så långt som jag trodde. Rostade wasabiärter är ett recept som ger en perfekt symbios mellan ärternas söta smak och wasabins kryddiga.
PrintRostade wasabiärter
- Total Time: 50 mins
- Yield: 3 dl 1x
Ingredients
Scale
- 1 burk konserverade kikärter, 400g
- 1 tsk wasabipulver
- 1 st äggvita
- 0,5 tsk salt
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader, skölj de färdigkokta kikärterna och lägg dem på en plåt och rosta i 30 minuter i mitten av ugnen.
- Vispa ihop äggvita, wasabi och salt, fördela blandningen över ärterna och rosta ytterligare i 15 minuter.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 45 mins
5
Nik säger
Hei!Du har veldig mye fint pe5 dit kjf8kken. Men ne5r jeg ser glesnase dine se5 er det et glass der som gir meg hjerteklapp. Du forste5r; jeg har arvet ganske mange slike glass og aner ikke hva dette er for glass. Jeg har hatt med bilder og vist pe5 antikmesser o.l. men ingen glassforhandlere vet hva dette er. Se5 de er nok ikke norske. Da har jeg tenkt at de kankje kan ve6re Svenske, siden min fars eneste bror ble adoptert av sin rike barnlf8se tante i Stokholm. Og at glesnase sikkert kommer derifra. Det er altse5 glasset til venstre pe5 bildet.Jeg har ne5 lf8pt med fotoapparatet og fotografert glesnase og lagt ut et bilde av de, f8verst til hf8gre pe5 bloggen. Ogse5 he5per jeg du kan ta en titt og kanskje vet noe om glesnase. Da blir jeg se5 takknemlig.Ogse5 he5per jeg du har en fin dag. Nb! Det er gre5 himmel her ogse5:)
Marcus säger
Helt ok snacks! Wasabipulver är ett måste, det är svårt att få till wasabipastan på ett bra sätt.