Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Balsamicosås


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 2 reviews

  • Total Time: 25 mins

Ingredients

Scale
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 3 msk strösocker
  • 5 msk balsamvinäger
  • 3 dl rött vin
  • 1/2 dl kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk Maizena
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Instructions

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs sedan all lök i olja i en kastrull. Strö över sockret och låt det få lite färg.
  2. Häll på balsamvinäger, vin, fond och vatten, och låt koka i c:a 15 minuter.
  3. Red såsen med Maizena utrört i lite vatten och vispa ner smöret.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins