Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Balsamicosås


(4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 2 reviews

  • Total Time: 25 mins

Ingredients

Scale
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 3 msk strösocker
  • 5 msk balsamvinäger
  • 3 dl rött vin
  • 1/2 dl kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk Maizena
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Instructions

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs sedan all lök i olja i en kastrull. Strö över sockret och låt det få lite färg.
  2. Häll på balsamvinäger, vin, fond och vatten, och låt koka i c:a 15 minuter.
  3. Red såsen med Maizena utrört i lite vatten och vispa ner smöret.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
Exit mobile version