Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jordärtskockspuré med tryffelolja


(4,80)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.8 from 5 reviews

  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 400 gr mjölig potatis
  • 400 gr jordärtskockor
  • 100 gr Karl-Johan/champinjoner, i skivor
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1 tsk tryffelolja

Instructions

  1. Skala potatis och jordärtskockor.
  2. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, var för sig. Häll sedan av vattnet, låt potatisen ånga av och pressa den.
  3. Mixa jordärtskockorna och blanda potatis och skockor.
  4. Skiva svampen och stek den gyllenbrun i smör.
  5. Värm mjölken med 2 matskedar smör och tillsätt mjölken i purén och vispa till ett fluffigt mos.
  6. Blanda i svampen och smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
Exit mobile version