Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kålrotskaka med solrosfrön


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (3,67)
Sätt ditt betyg på receptet!

3.7 from 3 reviews

Ingredients

Scale
  • 800 g kålrot
  • 1 purjolök
  • 300 g riven ost, lagrad
  • 2 dl crème fraîche
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl solrosfrön
  • salt
  • peppar

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala kålroten och skiva den tunt. Ansa och strimla purjolöken.
  3. Lägg kålrot och purjolök i en kastrull, häll över vatten och låt koka c:a 10 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  4. Blanda samma crème fraîche med grädde och ost.
  5. Varva kålrot och purjolök i en smord form med crème fraîche-röran, solrosfrön, salt och peppar.
  6. Grädda mitt i ugnen c:a 40-50 minuter eller tills kålroten är mjuk och allt har fått fin färg.