Krämig savoykål passar mycket bra som tillbehör till det mesta. Receptet ska enligt rykten bli lika gott om man använder sig av grönkål, så måhända är det något som kan hitta en plats på julbordet nästa år.
PrintKrämig savoykål
- Total Time: 15 mins
Ingredients
Scale
- 1 msk smör
- 4 dl savoykål, strimlad, eller grönkål
- 1 st Schalottenlök(ar)
- 0,5 dl vitt vin
- 1,5 dl grädde
Instructions
- Fräs finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen några minuter i smör.
- Tillsätt vitt vin och grädde. Låt kålen sjuda på svag värme så att grädden kokar in och blir krämig.
- Smaka av med salt och peppar.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 10 mins
9
Carina Sjögren säger
Hej!
Ett enkelt recept som ger en välsmakande savoykålsrätt! Jag finhackade kålen, slog kokande vatten över, som hälldes bort. I övrigt följde jag ditt recept. Tack!