Ingredients
Scale
- 500 g äpplen, urkärnade
- 350 g socker
- 1 tsk kardemummamkärnor
- 1 dl vatten
Instructions
- Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i små kuber.
- Lägg äppelbitarna tillsammans med sockret, kardemumman och vattnet i en kastrull.
- Låt marmeladen småkoka på medelvärme i c:a 20 minuter, eller tills äppelbitarna blivit mjuka och en aning genomskinliga.
- Häll upp i glasburkar och förvara i kylskåp.
Notes
Ta gärna en syrlig äppelsort. Tar ni sötare äpplen, dra ner lite på sockret. Börja gärna med lite mindre socker och smaka av efter hand.
Det är viktiga att burkarna är helt rena. Diska noga eller fyll dem med kokande vatten för att ta kål på bakterierna.
Tänk på att fylla burkarna till brädden med den heta marmeladen; när den kyls bildas ett vakuum vilket innebär längre hållbarhet.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 20 mins