Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Nokedli (klimp)


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 32 reviews

  • Total Time: 40 mins

Ingredients

Scale
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • 2 dl vatten
  • c:a 400 g (6 dl) vetemjöl

Instructions

  1. Vispa upp äggen med salt och 2 dl vatten. Arbeta in tillräckligt med mjöl till en slät och seg deg. Arbeta degen kraftigt med träslev.
  2. Tryck degen genom en klimpsikt ner i en gryta med kokande vatten.
  3. Ta upp den kokta klimpen med hålslev när den flyter upp till ytan. Skölj i ljummet vatten och låt rinna av väl.
  4. Rör ner lite smör eller olja så att det inte klibbar ihop.
  5. Servera som alternativ till t.ex. ris och pasta.

Notes

Har man ingen klimpsikt så kan man använda den grova delen på ett vanligt rivjärn. Degen ska in i rivjärnet för att sedan pressas ut.

  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 10 mins