Vi fortsätter att utnyttja årets fina äppelskörd med att göra en värmande äppelmarmelad med kardemumma. Originalreceptet dikterar en ganska väl tilltagen mängd socker, och det kan nog behövas om man använder sig av syrliga äpplen. Vi använde dock en sötare sort till vår äppelmarmelad och kom undan med cirka 1 dl socker, så var noga med att smaka av innan ni låter sötman flöda. ...
Tillbehör
Fransk morotssallad
Vad kan vara mer franskt än en morotssallad? Vi vet inte, så här har vi en äkta fransk morotssallad. Passar bra som tillbehör till de allra flesta rätter, och excellerar när den ackompanjerar lite saltare maträtter. Ett varningens finger kan höjas för mängden vitlök, men hur mycket ni vill ha vet ni nog själva bäst. ...
Tzatziki
Det finns inget mer grilligt än en vitlöksdoftande tzatziki som tillbehör under sommaren grillkvällar. I vårt recept har vi lagt till lite morot, mest för syns skull, men lite knaprighet har aldrig skadat. Experimentera gärna med antalet vitlökar; ju fler desto bättre. ...
Ugnsbakad parmesantomat
Ett stänk av parmesan och en lätt dusch av olivolja förvandlar tomaterna till ett perfekt tillbehör till vad du än serverar till huvudrätt. Du kan även prova att göra en macka och lägga dem mellan ett par skivor av ditt favoritfullkornsbröd. Måtten nedan är ungefärliga, du är välkommen att modifiera receptet efter smak och dagsform. ...
Ingelas grillsås
Det här receptet är snabbt och smärtfritt och skapar en utomordentligt god grillsås som passar till det allra mesta från grillen. Droppa gärna i lite tabasco eller annan het sås om du vill ha lite mer sting. Står sig utan problem en vecka i kylskåpet. ...