Först en varning: vill du att din potatiskaka ska smaka bra, använd färska kryddor! Vi gjorde misstaget att använda torkade, och det smakade ganska unket. Utöver det är en italiensk potatiskaka ganska trevlig, och garanterad att mätta dig.
PrintItaliensk potatiskaka
- Total Time: 3 hours 15 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 2 paket bacon
- 2.5 st bakpotatisar
- 0.5 msk maizena
- 100 g parmesanost
- 1 msk basilika, färsk, finstrimlad
- 0.5 msk körvel, finstrimlad
- 0,5 tsk timjan
- salt och peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 185 grader.
- Lägg baconskivorna på bredden i en ugnsform, och låt dem överlappa varandra. Ändarna ska hänga ut över kanten på formen.
- Skala potatisen, och riv den grovt tillsammans med parmesanosten. Blanda potatis, parmesanost, basilika, körvel, timjan och maizenamjöl i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar.
- Tryck ut vätskan från blandningen och lägg ner i den baconklädda formen. Vik över baconändarna så att ändarna möts. Lägg ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form fylld med vatten (eller vad annat tungt som kan stå i ugnen) ovanpå för att pressa potatiskakan när den gräddas. Om den inte ligger under press, kan baconskivorna släppa.
- Grädda potatiskakan i mitten av ugnen i c:a 60 minuter. När potatiskakan är klar så ska den kallna under press i kylskåpet minst 2 timmar, för att den enkelt ska kunna skivas upp.
- Skiva och värm innan den serveras.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 3 hours
14
Skriv en kommentar