Ingredients
Scale
- 2 paket bacon
- 2.5 st bakpotatisar
- 0.5 msk maizena
- 100 g parmesanost
- 1 msk basilika, färsk, finstrimlad
- 0.5 msk körvel, finstrimlad
- 0,5 tsk timjan
- salt och peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 185 grader.
- Lägg baconskivorna på bredden i en ugnsform, och låt dem överlappa varandra. Ändarna ska hänga ut över kanten på formen.
- Skala potatisen, och riv den grovt tillsammans med parmesanosten. Blanda potatis, parmesanost, basilika, körvel, timjan och maizenamjöl i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar.
- Tryck ut vätskan från blandningen och lägg ner i den baconklädda formen. Vik över baconändarna så att ändarna möts. Lägg ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form fylld med vatten (eller vad annat tungt som kan stå i ugnen) ovanpå för att pressa potatiskakan när den gräddas. Om den inte ligger under press, kan baconskivorna släppa.
- Grädda potatiskakan i mitten av ugnen i c:a 60 minuter. När potatiskakan är klar så ska den kallna under press i kylskåpet minst 2 timmar, för att den enkelt ska kunna skivas upp.
- Skiva och värm innan den serveras.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 3 hours