Förmodligen den perfekta rödvinssåsen! Det går brutalt snabbt att tillaga och smakar helt fantastiskt. Receptet fungerar till alla sorters kött, men utmärker sig till en saftig biff eller stek. Du kommer att få dina vänner att tro att du är någon form av rödvinssås-savant.
PrintRödvinssås
- Total Time: 15 mins
Ingredients
Scale
- 1/2 gul lök, finhackad
- 1 msk smör
- 1 tsk vetemjöl
- 1/2 dl rött vin
- 2 msk kalvfond
- 2 dl crème fraîche
- salt
- peppar
Instructions
- Fräs löken långsamt utan att den får färg.
- Pudra över vetemjöl. Rör om och fräs ytterligare en stund.
- Rör ner vin, fond och crème fraîche. Sjud i 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- (Lite soja för färg, om så önskas.)
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 5 mins
1
Marcus säger
Perfekt!