Det finns inget mer grilligt än en vitlöksdoftande tzatziki som tillbehör under sommaren grillkvällar. I vårt recept har vi lagt till lite morot, mest för syns skull, men lite knaprighet har aldrig skadat. Experimentera gärna med antalet vitlökar; ju fler desto bättre.
PrintTzatziki
- Total Time: 2 hours 20 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 3 msk olivolja
- 1 msk vinäger
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk vitpeppar
- 2,5 dl grekisk yoghurt
- 2,5 dl gräddfil
- 2 gurkor, skalade, urkärnade och hackade
- 1 tsk färsk hackad dill
- Morot, om så önskas
Instructions
- Blanda olivolja, vinäger, vitlök, salt och peppar i en skål.
- Blanda yoghurten med gräddfilen.
- Rör ner olivolje-blandning i yoghurten och blanda väl.
- Tillsätt gurkan, dillen och moroten.
- Låt stå i kylskåp minst 2 timmar innan servering.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 120 mins
1
Skriv en kommentar