Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saltgurka


(4,50)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.5 from 2 reviews

  • Total Time: 48 hours 15 mins

Ingredients

Scale
  • 1 kg. Västeråsgurka
  • 5 dillkronor
  • 2 msk gula senapsfrö
  • 1 l. vatten
  • 1 dl salt
  • 2msk socker
  • 3 msk ättika
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1/2 krm natriumbensoat

Instructions

  1. Koka upp vatten, socker, salt & ättika och låt svalna lite.
  2. Tvätta gurkorna och varva med dillkronor i en stor glasburk.
  3. Häll i senapskornen, cayennepeppar & natriumbensoat i burken med gurkorna och slå sedan på lagen när den svalnat lite.
  4. Behöver stå svalt i ca 2-3 dagar innan man äter den.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 48 hours
Exit mobile version