Bechamelsås, eller helt enkelt vitsås, är en såsernas schweiziska armékniv. Bechamelsås går att använda när man gör lasagne, till gratinering eller till lutfisk.
PrintBechamelsås
- Total Time: 10 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 2,5 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 0,5-1 tsk salt
- 0,5-1 krm vitpeppar
- Smör
Instructions
- Fräs mjölet i smöret tills det är ljust brunt, och rör ner mjölken lite pö om pö.
- Låt bechamelsåsen koka på medelvärme i minst fem minuter, under konstant omrörning.
- Smaksätt med salt och peppar.
Notes
Ha i några matskedar grädde för att få lite extra krämig smak.
Om bechamelsåsen ska sparas i kylen, så klicka i lite smör innan kylning så slipper man det otrevliga skinnet.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 5 mins
2
[…] med kokt potatis och vit sås, och lite grovmalen kryddpeppar på […]