När man i vintermörkret behöver en smak av orienten men saknar kapital, så är en sataysås måhända det bästa sättet att, i alla fall i sinnet, flyga mot varmare breddgrader.
PrintSataysås
- Total Time: 15 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1/2 msk olja
- 1 tsk chilipulver
- 1 krm malen ingefära
- 1 krm spiskummin
- 1 krm koriander
- ~ 1 krm sambal oelek
- 1 msk farinsocker
- 1/2 tsk salt
- 100 g jordnötssmör
- 1 msk pressade lime eller citron
- 1 1/2 dl vatten
Instructions
- Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i den finhackade vitlöksklyftan och de torra kryddorna. Fräs en minut under omrörning.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och låt småkoka under omrörning tills såsen tjocknar, det tar kanske 3-4 minuter. Späd med mer vatten om det skulle behövas.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 5 mins
2
Skriv en kommentar