Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Recept på Ugnsbakad parmesantomat - Hssons skafferi

Ugnsbakad parmesantomat


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

4 from 1 review

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 4 tomater, delade på längden
  • ~1dl riven Parmesan
  • 1 tsk hackad oregano, helst färsk
  • 1/4 tsk salt
  • Svartpeppar, efter smak
  • Olivolja

Instructions

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Placera tomaterna med den delade ytan uppåt på en plåt. Toppa med parmesan, oregano, salt och peppar. Häll olivolja över rubbet.
  3. In i ugnen tills tomaterna är mjuka, det tar ungefär 15 minuter.

Notes

Om tomaterna välter i ugnen, så testa att skära bort en tunn bit på undersidan så torde de stå lite stadigare.

  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 15 mins

Nutrition

  • Calories: 51
  • Sodium: 64mg
  • Fat: 2g
  • Saturated Fat: 1g
  • Carbohydrates: 4g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 12mg