Alla bär fungerar lika bra i det här receptet, så välj ut de du tycker mest om och vräk på efter hjärtats behag. Skulle du av en eller annan anledning inte ha tillgång till bär, eller helt enkelt inte är sugen på det, så kan du ersätta en del av mjölet med lite kakao och vips så har du en god chokladkaka istället. Vill du ha den lite kladdigare, så tar du helt sonika ut den ur ugnen lite tidigare än utsatt tid. Kakan på bilden är fullproppad med krusbär.
PrintBärkaka
- Total Time: 45 mins
Ingredients
Scale
- 150 g smält margarin
- 3 ägg
- 4 dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- Bär av valfri sort
Instructions
- Sätt ugnen på 200°.
- Rör ihop alla ingredienser men låt för stunden bli bären.
- Häll över smeten i en form och lägg ner bären över smeten.
- In i ugnen och låt grädda i c:a 35 minuter.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 35 mins
19
Skriv en kommentarAvbryt svar