I Ungern vet man hur man gör goda kakor. Det här receptet, översatt ungefär honungsbruna, ger dig ett helt gäng små, delikata mjuka kakor som du kan få att smaka av precis vad du själv önskar; duscha lite av din favoritdryck över grädden och njut. Det tar lite tid att göra det här, och kan bli lite meckigt, men det är väl värt all väntan.
PrintBarna mézes
Ingredients
Scale
- 2 ägg
- 150 g smör
- 1 dl honung
- 230 g socker
- 50 g kakao
- 2 dl crème fraîche
- 2 tsk bikarbonat
- 650 g mjöl
Kräm #1
- 7 dl mjölk
- 250 g mjöl
- 50 g kakao
- 1 msk vaniljsocker
Kräm #2
- 250 g smör
- 250 g florsocker
Frosting
- 200 g choklad
- 150 g smör, osaltat
Instructions
- Lägg ägg, smör, honung, socker, kakao och bikarbonat i en skål och värm upp den över ett vattenbad tills allt smält ihop.
- Ta av skålen, tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg.
- Dela degen i 4 delar och låt den vila i en timme.
- Kavla sedan ut den och grädda i 200° i 3-5 minuter.
Kräm #1
- Ta en kastrull och blanda ner alla ingredienser. Låt dem sjuda tills det blir en fast smet. Ta av och låt svalna.
Kräm #2
- Vispa smöret och florsockret till en pösig kräm.
Blanda och smaksätt
- Blanda ihop krämerna och smaksätt med rom, punsch eller vad ni önskar.
- Lägg krämen på plattorna, stapla dem och låt dem stå över natten under någon form av press.
Frosting
- Smält chokladen tillsammans med smöret, och smeta ut över kakan.
4
Skriv en kommentarAvbryt svar