Om man, som de flesta svenskar, är förtjust i kanelbullar så har jänkarna komponerat ett recept som gör ett försök att ersätta dem: Cinnabon cinnamon rolls. Nå, jag vet inte om de lyckas speciellt bra, men det är en sällsamt avbrott från kanelbullarna att sätta tänderna i någonting som innehåller så mycket socker att det rister i garnityren. En varning är på sin plats: mängden florsocker i frostingen är på gränsen till löjlig; vi tog 3 dl men även det var nästan snäppet för sött. Den lilla syran i Philadelphiaosten kommer dock att reglera den värsta sockerchocken. Vi hoppas att vårt recept på de beryktade Cinnabon rolls faller er i smaken ändå!
PrintCinnabon Cinnamon Rolls
- Total Time: 2 hours 15 mins
- Yield: 12 1x
Ingredients
- 2,5 dl varm mjölk (40°)
- 2 ägg, rumstempererade
- 75 g smör, smält
- 11–12 dl mjöl
- 1 tsk salt
- 1 dl socker
- 1 påse torrjäst
Fyllning
- ~2 dl g mörkt muscovadosocker, drygt
- ~2 1/2 msk kanel, malen
- 75 g smör, mjukt
Frosting
- 85 g Philadelphiaost, mjuk
- 55 g smör, mjukt
- 2–3 dl florsocker
- 3 ml vaniljextrakt
- En nypa salt
Instructions
- Värm mjölken och lös upp jästen i den. Blanda ner socker, smör, salt och ägg. Häll ner mjölet och blanda väl. Knåda degen till en boll, lägg den sedan i en skål och låt den jäsa i en timme, eller tills den blir ungefär dubbelt så stor.
- Blanda det bruna sockret och kanelen i en skål medan degen jäser.
- Kavla ut degen och bred på smöret. Sprinkla socker- och kanelblandningen över, och rulla ihop degen till en rulle. Skär upp i 12 bitar.
- Lägg bullarna på en plåt, täck över och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
- Värm ugnen till 200°
- Stoppa in bullarna i ugnen och grädda dem i ungefär 15 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
- Medan cinnabon-bullarna gräddas, blanda ingredienserna till frostingen och klicka på den när bullarna är varma och redo för servering.
- Prep Time: 120 mins
- Cook Time: 15 mins
30
Gör frostingen tillräckligt syrlig, så blir det perfekt.
Söta och beroendeframkallande.